TEKNISKA MUSEET STÄLLER UT I RINKEBY FOLKETS HUS – INTERAKTIVT OM CORONA

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

24 februari t.o.m 26 mars

ONSDAG DEN 24 FEBRUARI INVIGER Tekniska Museet sin utställningsturné Maker Tour i Bredbysalen i Rinkeby Folkets Hus, med den interaktiva utställningen Sjukt Smart – Innovation i kampen mot Corona. I samarbetet bjuder Rinkeby Folkets Hus in till ökad kunskap, frågor och en större förståelse för hur Covid-19 spreds runtom i världen, med ett innehåll av bilder och filmer på virusets beståndsdelar, filmer som visar produktion av skyddsvisir med 3D-skrivare och mycket, mycket mer. Sjukt Smart – Innovation i kampen mot Corona är en högteknologisk utställning som med hjälp av datorer, kretskort och robotar låter besökaren navigera sig i kunskapen på ett säkert sätt, på dataskärmar, och har därmed en hög nivå av interaktivitet och deltagande. Vid stationerna finns handsprit utplacerad, och interaktionen sker delvis med hjälp av en fotpedal vid datorerna för att minska vidrörandet av skärmarna. Vi är riktigt stolta över att husets lokaler blir startskottet för turnén, och ser spänt fram emot att öppna dörrarna för allmänheten på onsdag. Naturligtvis sker utställningen inom ramarna för de rådande riktlinjerna med avstånd och god handhygien, och med ett begränsat antal besökare på 8 personer åt gången.

Anmälan görs till fardosa@rinkebyfolketshus.se för en chans att se utställningen, och för att boka en guidning för en mindre grupp, med pedagog från Tekniska Museet.

Dela detta inlägg

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of Fardosa Omar

Fardosa Omar

Verksamhetschef

Fortsätt läsa