Om oss

Rinkeby Folkets Hus är en medborgardriven ideell förening som är partipolitiskt obunden. Vi är medlemmar i riksorganisationen Folkets Hus och Parker, som med sina 600 medlemsorganisationer utgör en av våra största folkrörelser. De lokala föreningarna är oberoende och styr sig själva. Huset har över 500 besökare varje vecka. Vi delar byggnaden med Rinkeby bibliotek, Familjehuset och Öppna förskolan.

Vårt samarbetsavtal med Järva stadsdelsförvaltning är Stockholms största IOP-samarbete (Ideellt offentligt partnerskap).

Vi har ett drygt trettiotal medlemsföreningar som är föreningens högsta beslutande organ. Verksamhetsberättelsen för 2022/23 har antagits av årsmötet i april 2023. Du kan läsa den här.

Rinkeby Folkets Hus styrs av en styrelse som väljs på årsmötet. Styrelsen ser du här

Våra tre pelare

”Värdegrunden” i Rinkeby Folkets Hus är ett levande dokument, som ska gås igenom varje år av styrelsen, för att fastställa om värdegrunderna har uppmärksammats eller beaktats.

Grundpelarna: Demokrati, Folkbildning och Kultur Våra övergripande mål utgör också grunden för vår verksamhet:

  • Demokrati och inflytande

  • Folkbildning och delaktighet

  • Kultur och gemenskap

Uthyrningspolicy

Rinkeby Folkets Hus syftar till att skapa praktiska möjligheter för ett fritt åsiktsutbyte, debatt och ifrågasättande. Men våra lokaler och verksamhet får aldrig bli en plattform för rasistiska, främlingsfientliga eller odemokratiska rörelser. Riktlinjer för vår uthyrning syftar till att skapa kontinuitet och tydlighet för organisationer och enskilda som använder lokaler i Rinkeby Folkets Hus. Du hittar vår Uthyrningspolicy här
“Vi finns till för att vara en öppen mötesplats för lärande och åsiktsutbyte.”
Verksamhetschef Fardosa Omar

Om det är något du funderar över tveka inte hör av dig till oss.