top of page

VÅRA MÅLGRUPPER

 

Vi finns till för den enskilde individens möjlighet att påverka sin livssituation, och för att stärka Rinkebyborna i att ge uttryck för sina behov, åsikter och intressen. Utifrån demokratiska principer jobbar vi för att Rinkeby ska hållas levande, och att kultur och samhällsinformation ska nå ut till alla. 


I alla våra verksamheter arbetar vi dagligen med att sätta Rinkebyborna i fokus, och för att behoven i området ska mötas. Våra verksamheter utformas med och för er som bor i stadsdelen. I huset finns aktiviteter inom läxhjälp och studiestöd, mentorskapsprogram, studiecirklar och workshops, utbildningar, barn- och föräldraverksamhet, föreningsstöd, föreläsningar och kulturevenemang. 

I Rinkeby Folkets Hus finns lokaler i olika storlekar för flera behov såsom utställningar, konferenser, musikinspelningar, föreläsningar, studiecirklar, möten, teater och fester. Kontakta oss här så hjälper vi dig med bokningen!

UNGA VUXNA

BARN OCH FÖRÄLDRAR

Rinkeby Folkets Hus verkar för att du som ung ska ha en plattform att få utlopp för kreativa idéer och för att förverkliga dem. Våra lokaler fungerar som kreativa mötesplatser där projekt testas, genomförs och inspirerar till fler idéer. Vi erbjuder också stöd i studier och arbete med coachning, mentorskap, ledarutbildningar, och stöd till arbetsmarknaden. Hos oss kan du få hjälp med nätverkande och stöd inför jobbsökande, och med uppstarten av dina projekt. 

BARN OCH FÖRÄLDRAR

För barn och föräldrar har vi mötesplatser dit du kan komma för att träffa andra småbarnsföräldrar, för att utbyta tankar och funderingar, eller för att ge ditt barn lässtimulerande aktiviteter. Målet är att mötesplatsen ska vara en avslappnad miljö där alla samtalsämnen är välkomna, och ett vardagsrum där du och din familj kan känna dig trygg.

FÖRENINGAR

Som intresserad kan du besöka våra verksamheter för kunskap i hur du bäst bedriver en förening. Du får chansen att nätverka och möta andra föreningar, och gå skräddarsydda utbildningar och workshops för att förbättra din föreningsvana, få hjälp med marknadsföring och samtala om påverkansarbete. Hos oss kan du utbyta erfarenheter, använda föreningsrum, internet och skrivare –  och få det stöd ni behöver för att er förening ska få en bra uppstart.

DAGSBESÖKARE

Varje medborgare som besöker Rinkeby Folkets Hus och deltar i verksamheterna är viktiga byggstenar i vår organisation. Aktiviteterna vi anordnar är med och för er, och vi vill alltid se till att huset är en öppen plats dit ni kan vända er med era idéer, tankar och förslag på aktiviteter. 

bottom of page