VÅRA MÅLGRUPPER

 

Vi finns till för den enskilde individens möjlighet att påverka sin livssituation, och för att stärka Rinkebyborna i att ge uttryck för sina behov, åsikter och intressen. Utifrån demokratiska principer jobbar vi för att Rinkeby ska hållas levande, och att kultur och samhällsinformation ska nå ut till alla. 


I alla våra verksamheter arbetar vi dagligen med att sätta Rinkebyborna i fokus, och för att behoven i området ska mötas. Våra verksamheter utformas med och för er som bor i stadsdelen. I huset finns aktiviteter inom läxhjälp och studiestöd, mentorskapsprogram, studiecirklar och workshops, utbildningar, barn- och föräldraverksamhet, föreningsstöd, föreläsningar och kulturevenemang. 

I Rinkeby Folkets Hus finns lokaler i olika storlekar för flera behov såsom utställningar, konferenser, musikinspelningar, föreläsningar, studiecirklar, möten, teater och fester. Kontakta oss här så hjälper vi dig med bokningen!

Håll pekaren över bilderna och läs om våra olika målgrupper.

Barn och föräldrar.png

För barn och föräldrar har vi mötesplatser dit du kan komma för att träffa andra föräldrar, för att utbyta tankar och funderingar, och för att ge ditt barn lässtimulerande aktiviteter. Vårt mål är att mötesplatsen ska vara en avslappnad miljö, ett vardagsrum där du och din familj kan känna er trygga, och där alla samtalsämnen är välkomna.

 

Varje vecka har vi högläsning i Rinkeby Folkets Hus där alla barn och föräldrar är välkomna. Det bjuds på frukt och tillsammans besöker vi sagornas värld. Var med oss när vi läser högt ur populära böcker. I Walk and Talk tar vi med matsäck och besöka parkerna i Rinkeby.  Det är en perfekt möjlighet att ha samtal med andra föräldrar om ämnen som ni tycker passar bra utomhus. Vi besöker även muséer, Kulturhuset och går på föreläsningar tillsammans.

My Post-4.jpg

Rinkeby Folkets Hus verkar för att unga ska ha en plattform för kreativa idéer och för möjligheten att förverkliga dem. Våra lokaler fungerar som kreativa mötesplatser där projekt testas, genomförs och drivs vidare. Hos oss kan du få hjälp med uppstarten av projekt, med att nätverka och för att använda oss som bollplank till dina idéer. 

 

Vi erbjuder också stöd i studier och arbete i form av coaching, mentorskap och ledarutbildningar. Hos oss kan du komma i kontakt med framtida arbetsgivare för att bygga relationer, utöka ditt yrkesnätverk, förbereda dig inför en arbetsintervju och förbättra ditt CV

Dagsbesökare-2.jpg

Varje medborgare som besöker Rinkeby Folkets Hus och deltar i verksamheterna är viktiga byggstenar i vår organisation. Aktiviteterna vi anordnar är med och för er, och vi vill alltid se till att huset är en öppen plats dit ni kan vända er med era idéer, tankar och förslag på aktiviteter. 

Föreningar-2.jpg

I våra verksamheter erbjuder Rinkeby Folkets Hus kunskap i hur du bäst bedriver en förening. I huset kan du möta andra föreningar, nätverka och genomgå skräddarsydda utbildningar och workshops för att spetsa till dina föreningskunskaper. Du kan utbyta erfarenheter, använda föreningsrum, internet och skrivare –  och få det stöd du behöver för att din förening ska få en bra start.

 

På Informationscentralen får du stöd och information gällande föreningsliv. Vi har alla olika kunskaper och det finns inget mer givande än att dela med sig! Digitala Hjälpen är vår verksamhet där du får du och din förening stöd och råd i allt som har med digitalisering att göra. Vi har kunniga supporters på plats som gärna ser till att lösa dina problem.