top of page

BLI VOLONTÄR  I  RINKEBY FOLKETS HUS 

VAD FÅR JAG UT AV ATT VARA VOLONTÄR?

Som volontär får du erfarenheter som du bär med dig genom livet. Du bidrar till att personer med extra behov av stöd får den hjälp de behöver, har större chans att klara grundskolan, kan komma vidare till gymnasiet och får möjlighet att färdigställa en högre utbildning. Du får också tillgång till våra lokaler, vårt nätverk och en gemenskap med andra frivilliga och oss som jobbar i huset.

VAD KRÄVS FÖR ATT BLI VOLONTÄR?

För att bli volontär i Rinkeby Folkets Hus krävs ingen formell utbildning, men vi blir glada om du är engagerad och vill hjälpa till.

 

För att delta i aktiviteterna som volontär behöver du lämna ett utdrag ur belastningsregistret. Det är lätt att ordna, och vi hjälper gärna till med det. 

FRIVILLIGA UPPDRAG JUST NU:

  • Läxhjälpen

Läxhjälpen i Rinkeby Folkets Hus är ett drop-in stödforum där privatpersoner kan få hjälp med läxor och studier. Som frivillig hjälper du till på individuell nivå, under ett tidsspann av ca 15-30 minuter (beroende på personens behov av stöd), och hjälper sedan nästa person. Det sker en rotation med andra frivilliga på plats, och på så sätt får behövande stöd under de två timmarna.

 

Du berättar för oss inom vilka ämnesområden du kan hjälpa, och blir sedan ihopkopplad med personen som behöver hjälp av samordnaren på plats.

När? Varje tisdag kl 17:00-19:00.

Var? Väserbyrummet, plan 3.

Till läxhjälpen kommer unga vuxna, föräldrar och barn, och andra dagsbesökare. Som frivillig kan du ge stöd med dina kunskaper inom t.ex:

• Matematik och naturvetenskap

• Skriv- och läsuppgifter i svenska, engelska och andra språk

• Samhällskunskap och ämnen inom vuxenutbildning och universitetsutbildning

ANMÄL DITT INTRESSE FÖR ATT BLI VOLONTÄR: 

info@rinkebyfolketshus.se

Vi följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer, och har handsprit och munskydd på plats för den som ingår i uppdraget.

bottom of page